Blog

ZAPRASZAMY DO NOWEGO ŚWIATA

Szanowni Państwo, zapraszamy i prezentujemy! Nasze nowe zaproszenia do Nowego Świata. W nowej odsłonie mogą stać się jeszcze bardziej trafionym prezentem dla...

PIERWSZE OZNAKI LATA

Orzeźwiający i świeży smak, który przypomina lata beztroskiego, sielskiego dzieciństwa, do którego zawsze chętnie wracamy myślami. Pierwsze oznaki lata,...

PRZYWITAJ NOWY ROK Z NAJLEPSZYMI SZAMPANAMI!

utworzone przez | gru 28, 2024 | Uncategorized | 0 komentarzy

Celebrowanie imprezy sylwestrowej i nadejścia Nowego Roku nie może obyć się bez szampana. Prezentujemy Wam 3 szampany z górnej półki, które możecie zamówić u nas podczas kolacji sylwestrowej. 

Pierwsza propozycja to Veuve Clicquot Ponsardin Brut, składający się z 3 gatunków winogron jak: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meniuer. Cechuje się złoto-żółtym kolorem z wyczuwalnym aromatem białych owoców, cytrusów, rodzynek i subtelną nutą wanilii. Historia szampana sięga 1772 roku, a produkty tej firmy do dziś są symbolem najwyższej jakości. 

Moet & Chandon Brut Imperial stworzony jest z trzech doskonałych szczepów winogron: Pinot Noir, Chardonnay oraz Pinot Meunier, a jego elitarny smak wynika ze specjalnego przechowywania w piwnicach przez 30 miesięcy.  W smaku dostrzeżemy owocową świeżość z wyczuwalnymi nutami jabłka, gruszek i cytrusów wraz z aromatem pieczonych bułeczek francuskich i orzechów laskowych. W podniebieniu zaskakuje łagodnością i gładkością. Jego barwa wyróżnia się złoto-żółtym kolorem z subtelnymi zielonkawymi refleksami.

Trzecia propozycja to niekwestionowany król wszystkich szampanów – Dom Perignon, który leżakuje aż 7 lat w piwnicach, by osiągnąć prawdziwą dojrzałość. Nazwa szampana inspirowana jest XVII-wiecznym mnichem, który odpowiada za opatentowanie technologii produkcyjnej win szampańskich. Dom Perignon został stworzony ze szczepów – Pinot Noir i Chardonnay, a w smaku zaskoczy Was świeżymi nutami migdałów i grejpfrutów, które przechodzą w orzechy nerkowca z łagodną nutką przypraw. Szampan cechuje się wytrawnym i długim finiszem z wyczuwalną nutą orzechów laskowych.

KOPA GRILL PREZENTUJE…

Wiosna póki co nas nie rozpieszcza w tym roku. Może lato okaże się zaskakujące, ciepłe, głębokie. Jednak w niektórych okolicznościach – zwłaszcza okolicznościach Nowego Świata pory roku nie mają znaczenia kiedy się grilluje... Króluje u nas od niedawna, odczekał swoje...

JAKI JEST SEKRET NASZEGO KREMU Z PRAŻONEJ DYNI?

Dynia to produkt sezonowy, który jesienią często gości na naszych talerzach w wielu odsłonach. Najczęściej jednak w formie pysznego kremu. Jaki jest sekret naszej receptury kremu z dyni? Historia dyni w Polsce Pierwsze wzmianki o dyni w Polsce pochodzą z XVI wieku,...

JAGNIĘCINA – ZAPOMNIANY SMAK

U nas nieustannie wprost z nieodległych hal. Powszechnie chyba powoli powraca do łask, ale w Nowym Świecie jest tak trochę od zawsze, bo wyjątkowo ją cenimy i potrafimy o niej gustownie opowiadać... To mięso z klasą i istota dobrej, lekko wyszukanej, acz wciąż prostej...