Szanowni Państwo, zapraszamy i prezentujemy! Nasze nowe zaproszenia do Nowego Świata. W nowej odsłonie mogą stać się jeszcze bardziej trafionym prezentem dla...
Blog
PIERWSZE OZNAKI LATA
Orzeźwiający i świeży smak, który przypomina lata beztroskiego, sielskiego dzieciństwa, do którego zawsze chętnie wracamy myślami. Pierwsze oznaki lata,...
PRZYWITAJ NOWY ROK Z NAJLEPSZYMI SZAMPANAMI!

Celebrowanie imprezy sylwestrowej i nadejścia Nowego Roku nie może obyć się bez szampana. Prezentujemy Wam 3 szampany z górnej półki, które możecie zamówić u nas podczas kolacji sylwestrowej.
Pierwsza propozycja to Veuve Clicquot Ponsardin Brut, składający się z 3 gatunków winogron jak: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meniuer. Cechuje się złoto-żółtym kolorem z wyczuwalnym aromatem białych owoców, cytrusów, rodzynek i subtelną nutą wanilii. Historia szampana sięga 1772 roku, a produkty tej firmy do dziś są symbolem najwyższej jakości.
Moet & Chandon Brut Imperial stworzony jest z trzech doskonałych szczepów winogron: Pinot Noir, Chardonnay oraz Pinot Meunier, a jego elitarny smak wynika ze specjalnego przechowywania w piwnicach przez 30 miesięcy. W smaku dostrzeżemy owocową świeżość z wyczuwalnymi nutami jabłka, gruszek i cytrusów wraz z aromatem pieczonych bułeczek francuskich i orzechów laskowych. W podniebieniu zaskakuje łagodnością i gładkością. Jego barwa wyróżnia się złoto-żółtym kolorem z subtelnymi zielonkawymi refleksami.
Trzecia propozycja to niekwestionowany król wszystkich szampanów – Dom Perignon, który leżakuje aż 7 lat w piwnicach, by osiągnąć prawdziwą dojrzałość. Nazwa szampana inspirowana jest XVII-wiecznym mnichem, który odpowiada za opatentowanie technologii produkcyjnej win szampańskich. Dom Perignon został stworzony ze szczepów – Pinot Noir i Chardonnay, a w smaku zaskoczy Was świeżymi nutami migdałów i grejpfrutów, które przechodzą w orzechy nerkowca z łagodną nutką przypraw. Szampan cechuje się wytrawnym i długim finiszem z wyczuwalną nutą orzechów laskowych.
KOPA GRILL PREZENTUJE…
Wiosna póki co nas nie rozpieszcza w tym roku. Może lato okaże się...
JAKI JEST SEKRET NASZEGO KREMU Z PRAŻONEJ DYNI?
Dynia to produkt sezonowy, który jesienią często gości na naszych talerzach w...
JAGNIĘCINA – ZAPOMNIANY SMAK
U nas nieustannie wprost z nieodległych hal. Powszechnie chyba powoli powraca...
JAGODOWA MIŁOŚĆ
Lipiec to zdecydowanie ich miesiąc. Pojawiają się szybko i jeszcze szybciej...
PIERWSZE OZNAKI LATA
Orzeźwiający i świeży smak, który przypomina lata beztroskiego, sielskiego...
PO SĄSIEDZKU: PSTRĄG Z OJCOWA
Dawno, dawno temu... w sercu Ojcowskiego Parku Narodowego zrodziła się prosta...