Blog

JAGNIĘCINA – ZAPOMNIANY SMAK

U nas nieustannie wprost z nieodległych hal. Powszechnie chyba powoli powraca do łask, ale w Nowym Świecie jest tak trochę od zawsze, bo wyjątkowo ją cenimy i...

ZAPRASZAMY DO NOWEGO ŚWIATA

Szanowni Państwo, zapraszamy i prezentujemy! Nasze nowe zaproszenia do Nowego Świata. W nowej odsłonie mogą stać się jeszcze bardziej trafionym prezentem dla...

KOPA GRILL PREZENTUJE…

Wiosna póki co nas nie rozpieszcza w tym roku. Może lato okaże się zaskakujące, ciepłe, głębokie. Jednak w niektórych okolicznościach – zwłaszcza okolicznościach Nowego Świata pory roku nie mają znaczenia kiedy się grilluje... Króluje u nas od niedawna, odczekał swoje...

JAKI JEST SEKRET NASZEGO KREMU Z PRAŻONEJ DYNI?

Dynia to produkt sezonowy, który jesienią często gości na naszych talerzach w wielu odsłonach. Najczęściej jednak w formie pysznego kremu. Jaki jest sekret naszej receptury kremu z dyni? Historia dyni w Polsce Pierwsze wzmianki o dyni w Polsce pochodzą z XVI wieku,...

JAGNIĘCINA – ZAPOMNIANY SMAK

U nas nieustannie wprost z nieodległych hal. Powszechnie chyba powoli powraca do łask, ale w Nowym Świecie jest tak trochę od zawsze, bo wyjątkowo ją cenimy i potrafimy o niej gustownie opowiadać... To mięso z klasą i istota dobrej, lekko wyszukanej, acz wciąż prostej...

JAGODOWA MIŁOŚĆ

Lipiec to zdecydowanie ich miesiąc. Pojawiają się szybko i jeszcze szybciej...

PIERWSZE OZNAKI LATA

Orzeźwiający i świeży smak, który przypomina lata beztroskiego, sielskiego...

KOPA GRILL PREZENTUJE…

KOPA GRILL PREZENTUJE…

Wiosna póki co nas nie rozpieszcza w tym roku. Może lato okaże się zaskakujące, ciepłe, głębokie. Jednak w niektórych okolicznościach – zwłaszcza okolicznościach Nowego Świata pory roku nie mają znaczenia kiedy się grilluje... Króluje u nas od niedawna, odczekał swoje...

JAKI JEST SEKRET NASZEGO KREMU Z PRAŻONEJ DYNI?

JAKI JEST SEKRET NASZEGO KREMU Z PRAŻONEJ DYNI?

Dynia to produkt sezonowy, który jesienią często gości na naszych talerzach w wielu odsłonach. Najczęściej jednak w formie pysznego kremu. Jaki jest sekret naszej receptury kremu z dyni? Historia dyni w Polsce Pierwsze wzmianki o dyni w Polsce pochodzą z XVI wieku,...

JAGNIĘCINA – ZAPOMNIANY SMAK

JAGNIĘCINA – ZAPOMNIANY SMAK

U nas nieustannie wprost z nieodległych hal. Powszechnie chyba powoli powraca do łask, ale w Nowym Świecie jest tak trochę od zawsze, bo wyjątkowo ją cenimy i potrafimy o niej gustownie opowiadać... To mięso z klasą i istota dobrej, lekko wyszukanej, acz wciąż prostej...

JAGODOWA MIŁOŚĆ

JAGODOWA MIŁOŚĆ

Lipiec to zdecydowanie ich miesiąc. Pojawiają się szybko i jeszcze szybciej znikają. Nic dziwnego, że smakujemy ich do woli. Tak, by zapamiętać do kolejnego lata. Czas wakacji nieustannie kojarzy się z jagodowym szaleństwem. Zbierane w lasach, możliwe do kupienia na...

PIERWSZE OZNAKI LATA

PIERWSZE OZNAKI LATA

Orzeźwiający i świeży smak, który przypomina lata beztroskiego, sielskiego dzieciństwa, do którego zawsze chętnie wracamy myślami. Pierwsze oznaki lata, jeszcze subtelne, jeszcze takie naiwne i niepewne. Charakterystyczny zapach, który rozprzestrzenia się w domach,...

PO SĄSIEDZKU: PSTRĄG Z OJCOWA

PO SĄSIEDZKU: PSTRĄG Z OJCOWA

Dawno, dawno temu... w sercu Ojcowskiego Parku Narodowego zrodziła się prosta historia o pstrągu. Historia, której korzenie sięgają lat 30 ubiegłego wieku. Historia nieco zapomniana, trochę zakurzona. Dziś, dzięki wspaniałym duszom Magdy Węgiel i Agnieszki Sendor...