Blog

ZAPRASZAMY DO NOWEGO ŚWIATA

Szanowni Państwo, zapraszamy i prezentujemy! Nasze nowe zaproszenia do Nowego Świata. W nowej odsłonie mogą stać się jeszcze bardziej trafionym prezentem dla...

PIERWSZE OZNAKI LATA

Orzeźwiający i świeży smak, który przypomina lata beztroskiego, sielskiego dzieciństwa, do którego zawsze chętnie wracamy myślami. Pierwsze oznaki lata,...

DWA WIELKIE WINA PROSTO Z WINNIC ZENATO

utworzone przez | lis 24, 2022 | Uncategorized | 0 komentarzy

Vitivinicola Zenato to rodzinna firma winiarska utworzona w latach 60-tych przez Sergio Zenato. Jej misją jest stosowanie nowych technologii i innowacyjnych badań w połączeniu z tradycją, którą przez setki lat tworzyli na tych terenach mnisi benedyktyńscy. Zenato dba o ciągłe podnoszenie jakości swoich produktów, dlatego wina z tego regionu należą do najbardziej popularnych na świecie. 

Zenato Valpolicella Superiore to wino złożone z 3 szczepów – Corvina, Rondinella, Corvinone, które charakteryzuje się czerwonym, rubinowym kolorem oraz delikatnością. W jego bukiecie odnajdziemy aromaty czereśni, koktajlowych wiśni oraz dojrzałych owoców. Na podniebieniu jest aksamitne i złożone. To wino posiada szlachetny smak i jest mocno zbudowane, dlatego będzie najlepszym kompanem makaronów i grillowanego mięsa. 

Pinot Grigio Zenato – to białe, delikatne wino o jasno-słomkowej barwie, które zauroczy Was owocowym zapachem z wyczuwalnymi nutami gruszki, liczi i dojrzałej pomarańczy. Cechuje się nie tylko przyjemnym balansem kwasowości, ale i delikatnym posmakiem. 

Warto przyjść i spróbować Zenato Valpolicella Superiore i Pinot Grigio Zenato w asyście finezyjnych dań, stworzonych przez szefa kuchni. 

KOPA GRILL PREZENTUJE…

Wiosna póki co nas nie rozpieszcza w tym roku. Może lato okaże się zaskakujące, ciepłe, głębokie. Jednak w niektórych okolicznościach – zwłaszcza okolicznościach Nowego Świata pory roku nie mają znaczenia kiedy się grilluje... Króluje u nas od niedawna, odczekał swoje...

JAKI JEST SEKRET NASZEGO KREMU Z PRAŻONEJ DYNI?

Dynia to produkt sezonowy, który jesienią często gości na naszych talerzach w wielu odsłonach. Najczęściej jednak w formie pysznego kremu. Jaki jest sekret naszej receptury kremu z dyni? Historia dyni w Polsce Pierwsze wzmianki o dyni w Polsce pochodzą z XVI wieku,...

JAGNIĘCINA – ZAPOMNIANY SMAK

U nas nieustannie wprost z nieodległych hal. Powszechnie chyba powoli powraca do łask, ale w Nowym Świecie jest tak trochę od zawsze, bo wyjątkowo ją cenimy i potrafimy o niej gustownie opowiadać... To mięso z klasą i istota dobrej, lekko wyszukanej, acz wciąż prostej...